God mandags formiddag!
Høsten er en tid fullpakket av gode mattradisjoner! Den er ensbetydende med jaktsesong for mange i det ganske land, og det er en tid da vi gjerne inviterer gode venner og familie hjem på de deiligste delikatesser. Her er en oppskrift på viltgryte med elgkjøtt som anbefales på det varmeste (fra nrk/mat):
Ingredienser:
- 800 g elgkjøtt
- 1 ss smør
- 200 g gulrøtter
- 100 g løk (gul)
- 100 g rotselleri
- 1 halv flaske rødvin
- 5 dl buljong
- 1 laurbærblad
- 0,5 ts timian
- 6 einerbær
- smak til med hvit pepper og salt
- 1 ss hvetemel
- 1 pastinak eller en annen god rotgrønnsak
- 10 sjalottløk
- 50 g ferske sopp
- 1 ss sukker
- 100 g bacon
- smak til med finhakket persille
Slik gjør du:
Skjær kjøttet i to centimeter store terninger.
Brun dem i smør, og legg dem over i ei gryte.
Brun dem i smør, og legg dem over i ei gryte.
Hakk løk, rotselleri og gulrøtter (spar en gulrot til seinere).
Fres grønnsakene, og legg dem i gryta sammen med kjøttet.
Smak til med vin, og la den koke inn til nesten all væske er dampet bort.
Fres grønnsakene, og legg dem i gryta sammen med kjøttet.
Smak til med vin, og la den koke inn til nesten all væske er dampet bort.
Ha i buljongen, og kok opp.
Tilsett krydderet. Deretter kan du la retten koke under lokk i time.
Tilsett krydderet. Deretter kan du la retten koke under lokk i time.
Sil av buljongen, bland kjøtt og buljong i ei gryte, og hold det varmt.
Tilsett smøret blandet med hvetemel, og la det koke sammen i fem minutter.
Tilsett smøret blandet med hvetemel, og la det koke sammen i fem minutter.
Skjær opp en gulrot, og pastinaken (eller annen rotfrukt) i små strimler.
Hakk opp løken. Kok deretter grønnsakene og soppen i smør. Strø over litt sukker og salt.
Stek baconet, og strø det over gryten sammen med grønnsakene, og litt hakket persille.
Hakk opp løken. Kok deretter grønnsakene og soppen i smør. Strø over litt sukker og salt.
Stek baconet, og strø det over gryten sammen med grønnsakene, og litt hakket persille.
Server med kokte poteter eller potetmos.
Elgkjøtt smaker utsøkt og kan varieres i det uendelige. Som alt viltkjøtt er elgkjøtt magert, smakfullt og svært næringsrikt.
Til denne retten trenger man en skikkelig gryte til å tilberede herligheten i;

VILTGRYTE M/ GLASSLOKK 5,5 L - STØPT ALUMINIUM, OVAL - SCANPAN CLASSIC
Denne gryten får du kjøpt hos oss på http://www.atk.no/. Du er hjertelig velkommen til å ta en titt på alle våre produkter.
Ha en fin mandag!