17. oktober er den store epledagen

Visste du at det er eplenes nasjonaldag i dag? Det var Opplysningskontoret for frukt og grønt som tok initiativet til å etablere Den Norske Epledagen for 12 år siden, fordi epler er norges største fruktslag  og de ville sette fokus på norsk matproduksjon med eplet i sentrum. Ikke dumt, spør du meg!

Vi feirer epledagen med en oppskrift på verdens enkleste og beste eplekake:

  • 200 gr smør
  • 200 gr sukker
  • 200 gr mel
  • 2 stk egg
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • epler

Smelt smør. Pisk sukker og egg til eggedosis. Bland i resten. Ha deigen i en kakeform. Så er det bare å skrelle masse epler. Ta ut kjernen, del dem i båter og ha de  i deigen. Så mange som det går og gjerne litt til!  Strø med perlesukker, kanel og litt hakket nøtter.
Stek kaken på 180 gr i ca en time.

1 porsjon gir ca 12 stykker

Vi har epledelere i 4 assorterte farger til KUN KR. 20,-/STK – som gjør det mye enklere å dele eplene↓
491097 

Og trenger du former til bakingen, kan vi være behjelpelige med det også – det er bare å klikke HER

Ha en eplekjekk mandag!